Gå direkt till innehåll
På bilden: Kikki Liljeblad (S), kommunalråd, Norrköpings kommun, Pontus Lindblad, näringslivsdirektör, Norrköpings kommun, Gunnar Cederberg, verksamhetschef inom Norrköpings kommun, samt Lennart Jansson, lagerarbetare, Rusta. Foto: Ristenstrand
På bilden: Kikki Liljeblad (S), kommunalråd, Norrköpings kommun, Pontus Lindblad, näringslivsdirektör, Norrköpings kommun, Gunnar Cederberg, verksamhetschef inom Norrköpings kommun, samt Lennart Jansson, lagerarbetare, Rusta. Foto: Ristenstrand

Nyhet -

Byggstart för utbyggnaden av Rustas centrallager i Norrköping

Idag togs första spadtaget för den nya delen av Rustas centrallager i Norrköping. Anläggningen planeras att kunna tas i drift hösten 2021.

Rusta är en av Sveriges största varuhuskedjor inom bred lågprishandel med över 150 varuhus i fyra länder. Navet i logistikkedjan är Rustas distributionscentral i Norrköping. Under kommande år räknar Rusta med att expandera ytterligare, vilket kräver ökad kapaciteten vid centrallagret på Malmölandet i Norrköping.

– Vi gläds med Rustas goda framsteg och uppskattar att bolaget vill fortsätta att utvecklas i Norrköping. Med den här utbyggnationen kommer Rusta bli en ännu viktigare arbetsgivare i kommunen, likväl som en än viktigare aktör för Norrköpings hamn, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör i Norrköpings kommun.

I dag sysselsätter Rustas lager omkring 300 medarbetare och har en total lageryta på närmare 120 000 kvadratmeter, som enligt byggplanerna nu utökas med ytterligare 69 000 kvadratmeter. Expansionen av lagret väntas inledningsvis skapa ett femtiotal nya arbetstillfällen, både i samband med själva utbyggnaden och när det nya lagret står färdigt.

– Med Rustas kraftiga tillväxttakt krävs fortsatta satsningar på logistikkedjan. Den befintliga infrastrukturen kombinerat med det geografiska läget gör det idealiskt för oss att expandera ytterligare här i Norrköping. Vi ser fram emot att dessutom kunna skapa fler arbetstillfällen för norrköpingsborna, säger Göran Westerberg, vd på Rusta.

Rusta har sedan starten 1986 expanderat i snabb takt och har i dag varuhus på fyra marknader: Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Rusta är numera den ledande aktören i Norden inom bred lågprishandel, med över 150 varuhus. De senaste åren har Rusta öppnat ett nytt varuhus varje månad.

Ämnen

Taggar


Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder ett brett sortiment av hem- och fritidsprodukter till överraskande låga priser. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. 

Det första varuhuset öppnades 1986 i Gävle och idag har Rusta nära 170 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Rustas koncept bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer, effektiv logistik och en intensiv trendbevakning. För mer information: rusta.com.

Presskontakt

Johan Ljungdahl

Johan Ljungdahl

Presskontakt Ansvarig Corporate PR +46 70-166 48 73

Relaterat material