Följ Rusta

Rusta fortsätter expandera i Tyskland

Nyhet   •   Sep 04, 2019 10:00 CEST

Rusta öppnar ytterligare ett varuhus i Tyskland. Det blir detaljhandelskedjans tredje varuhus i landet. Det nya varuhuset slår upp portarna i Neumünster den 4 september.

– Detta är ett viktigt steg framåt på den enorma tyska marknaden för Rusta. Öppningen understryker att vi menar allvar med att arbeta oss in på kontinenten. Sedan 2017 har vi lärt oss så pass mycket att tiden nu är inne för ytterligare varuhus. Jakten på fler lägen pågår för fullt, säger Göran Westerberg, vd på Rusta.

Rusta har tidigare rapporterat om sin fortsatt kraftiga expansionstakt och att det är en strategi för alla Rustas marknader; Sverige, Norge, Finland och Tyskland. De senaste åren har Rusta sammanlagt öppnat i snitt ett nytt varuhus per månad och verksamhetsåret 2018/2019 var också finansiellt rekordår för detaljhandelskedjan.

– Vår styrka är att vara ett familjeägt företag eftersom det ger oss möjlighet att planera och genomföra vår expansion långsiktigt. Sedan har vi ett fantastiskt team som har jobbat fokuserat med Tyskland och det börjar nu bära frukt med kraftigt ökad omsättning och kundtrafik, säger Göran Westerberg.

Rusta öppnade sitt första varuhus i Tyskland i Lübeck år 2017 och har även ett varuhus i Schwentinental. Detaljhandelskedjan är i dag den ledande aktören i Norden inom bred lågprishandel och omsatte 6,9 miljarder kronor under verksamhetsåret 2018/2019.