Följ Rusta

Tidlösa material med naturkänsla

Pressmeddelande   •   Maj 31, 2017 08:00 CEST

I höst spelar naturen huvudrollen i Rustas inredningssortiment. I kollektionen Back to Nature står det hållbara och tidlösa i fokus. Bland nyheterna syns allt från textilier och mattor till mindre möbler, belysning och naturtrogna växter. Kollektionen landar i varuhusen vecka 31.

Kollektionen Back to Nature präglas av det naturliga, såväl i design som i material och färger. Här finns en stark skandinavisk känsla och det hållbara och tidlösa står i fokus.
Genomgående för kollektionen är material som linne, sjögräs, jute, trä, marmor och fårskinn; material som kan leva vidare många år i ditt hem tack vare sin slitstyrka och sitt klassiska uttryck.

– Kollektionen känns väldigt aktuell, då vi ser ett stort intresse för inredning i en lugnare, mer jordnära färgskala, säger Kristina Englesson, affärsområdeschef för heminredning på Rusta.
Bland de nya produkterna hittar vi mattor i flera storlekar och material, sjögräskorgar, linnebäddset, fårskinn, kuddar, keramik och städprodukter i naturmaterial. Här finns det mesta du kan önska till sovrummet, badrummet och städskåpet, men även detaljer som lyfter resten av hemmet.

Satsningen på miljösmarta produkter, som Svanen-märkta värmeljus och servetter, block- och kronljus i 100 procent stearin och ÖkoTex-certifierad frotté, fortsätter.
– Vi ser fram emot att kunna erbjuda fler hållbara och naturliga inredningsval, säger Kristina Englesson.

I höst växer sortimentet av naturtrogna växter ytterligare, och favoriter som monstera, fikus och murgröna tar plats bredvid kaktusar och snittblommor. Ett enkelt sätt att skapa en hemtrevlig känsla – även om du saknar gröna fingrar!

– Naturtrogna växter har blivit enormt populärt. Många inspireras via sociala medier och vi har märkt att efterfrågan blivit större på just gröna växter. Vi arbetar för att ha örat mot rälsen och lyssna till vad våra kunder vill ha. Jag tror att den som besöker Rusta i höst för att hitta inspiration till hemmet kommer att bli positivt överraskad!

Det ska vara enkelt att förnya hemmet på Rusta. I höst fylls varuhusen med mängder av inredningsnyheter till överraskande låga priser. Allt för att du ska kunna skapa ett hem som känns kul, spännande och nytt!

Högupplösta bilder finns på https://www.rusta.com/se/information/press/

För ytterligare information om Rustas sortiment, kontakta Marknadskoordinator Josefine Christiernsson josefine.christiernsson@rusta.com, tel. + 46 (0)70 1661480.

För showroom och presslån vänligen kontakta:
EK PR
Telefon: 08-667 22 06
Mejl: info@ekpr.com

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till bästa pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.

Bifogade filer

Word-dokument