Gå direkt till innehåll
Studsmatta Adrenalin Advanced,  Ø366 cm, Höjd: 270 cm.
Studsmatta Adrenalin Advanced, Ø366 cm, Höjd: 270 cm.

Blogginlägg -

Köpa studsmatta – tänk på det här!

En studsmatta i trädgården är många barns högsta önskan, men vilken modell ska man välja? Till våren och sommaren 2018 har Rusta utökat sitt sortiment och erbjuder studsmattor i flera olika storlekar. Här kommer tips inför köpet och några kloka säkerhetsråd.

En studsmatta är inte bara en rolig leksak i trädgården, utan också ett redskap som förbättrar barns motorik, muskelstyrka, kondition och balanssinne. Självklart gäller det även för vuxna, som med rätt typ av studsmatta kan få ut minst lika mycket aktiv träning.

Hur stor studsmatta behöver jag?

Utgå från vem eller vilka som kommer att använda studsmattan. Har du större barn eller vet med dig att även vuxna kommer att hoppa behöver du en stor matta som klarar av en högre maxvikt. Rusta har mattor upp till 549x457 cm (rektangulära). En större matta ger också möjlighet till mer avancerad hoppning. Även om du har små barn kan det vara värt att överväga en större matta för att de ska kunna ha glädje av den många år framöver. För de riktigt små barnen är Rustas minsta modell på 244 cm ett bra val.

Montering och skötsel av studsmatta

Placera alltid studsmattan på ett plant underlag med mjuk mark, med god marginal från träd och andra hinder. Har du en bergig tomt kanske du måste gräva ut för något av studsmattans ben. Det kan vara en god idé att förankra din studsmatta med jordankare eller ett särskilt förankringsset för att slippa att den blåser omkull. På Rusta ingår alltid kantskydd och nät till din studsmatta. Att använda dessa är en viktig säkerhetsåtgärd. Ta för vana att alltid kontrollera matta, stolpar, nät och kantskydd inför säsongen. Plocka alltid ned hela studsmattan, inklusive ställningen, inför vintern för att slippa onödigt slitage.

Tips! Köper du studsmatta på Rusta – spara kvittot eller artikelnumret för att lätt kunna komplettera med nytt nät eller kantskydd när de gamla gjort sitt!

Studsa säkert – 5 tips

Bland de vanligaste olyckorna kopplade till studsmattor sker när flera barn hoppar samtidigt och krockar. Särskilt vanligt är detta när stora barn hoppar med mindre. Här kommer några råd för att undvika olyckor:

* Använd alltid det medföljande kantskyddet och säkerhetsnätet.
* Låt aldrig fler än en person hoppa åt gången.
* Ta hänsyn till den maxvikt som angivits av tillverkaren.
* Hoppa inte när mattan är våt.
* Ha alltid god uppsikt över mindre barn och se till att ingen äter när de hoppar.

Tips! Köp till en stege för att underlätta för de små att ta sig upp och ner från studsmattan!

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80
Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.