Gå direkt till innehåll
Premiär för Rusta på Regeringsgatan 42
Premiär för Rusta på Regeringsgatan 42

Nyhet -

Fullträff för Rustas citysatsning

Rusning till Rusta när kedjan öppnar cityvaruhus på Regeringsgatan 42 i Stockholm den 27 mars. Kön ringlade sig långt runt kvarteret och 100-tals förväntansfulla kunder väntade på att få komma in till det nya varuhuset när bandet klipptes klockan 10 på onsdagsmorgonen. 

Det nya varuhuset ligger väg i vägg med NK och är med sina 860 kvadratmeter ett Rusta i miniformat. Kedjans resterande 147 varuhus huserar i lokaler om dryga 2 000 kvadratmeter. I det nya cityvaruhuset erbjuds Rustas breda sortimentet av kvalitetsprodukter inom heminredning, trädgård, gör-det-själv, förbrukning och fritid – till överraskande låga priser. Varuhuset kommer att följa NK:s öppettider, vilket innebär att den har öppet alla dagar i veckan.

– Varuhuset på Regeringsgatan blir vårt 147:e och vi hoppas att fler och helt nya kunder ska hitta till oss. Vi är stolta över att det äntligen kommer finnas ett varuhus där alla har möjlighet att handla kvalitetsprodukter för hem och fritid i centrala Stockholm, oavsett storlek på plånboken, säger Göran Westerberg, vd på Rusta.

Rusta är en av Sveriges största butikskedjor inom hem- och fritidssegmentet. Under verksamhetsåret 2017/2018 omsatte Rusta 5,1 miljarder kronor. Rusta förvärvade också den finska lågpriskoncernen Hong Kong och öppnande 13 nya varuhus under verksamhetsåret. Därmed har Rusta nu 147 varuhus i fyra länder, med stadigt ökande försäljning. Under 2019 planerar Rusta att öppna 14 nya varuhus. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80
Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.