Gå direkt till innehåll
Rusta fortsätter expandera i Tyskland

Nyhet -

Rusta fortsätter expandera i Tyskland

Rusta öppnar ytterligare ett varuhus i Tyskland. Det blir detaljhandelskedjans tredje varuhus i landet. Det nya varuhuset slår upp portarna i Neumünster den 4 september.

– Detta är ett viktigt steg framåt på den enorma tyska marknaden för Rusta. Öppningen understryker att vi menar allvar med att arbeta oss in på kontinenten. Sedan 2017 har vi lärt oss så pass mycket att tiden nu är inne för ytterligare varuhus. Jakten på fler lägen pågår för fullt, säger Göran Westerberg, vd på Rusta.

Rusta har tidigare rapporterat om sin fortsatt kraftiga expansionstakt och att det är en strategi för alla Rustas marknader; Sverige, Norge, Finland och Tyskland. De senaste åren har Rusta sammanlagt öppnat i snitt ett nytt varuhus per månad och verksamhetsåret 2018/2019 var också finansiellt rekordår för detaljhandelskedjan.

– Vår styrka är att vara ett familjeägt företag eftersom det ger oss möjlighet att planera och genomföra vår expansion långsiktigt. Sedan har vi ett fantastiskt team som har jobbat fokuserat med Tyskland och det börjar nu bära frukt med kraftigt ökad omsättning och kundtrafik, säger Göran Westerberg.

Rusta öppnade sitt första varuhus i Tyskland i Lübeck år 2017 och har även ett varuhus i Schwentinental. Detaljhandelskedjan är i dag den ledande aktören i Norden inom bred lågprishandel och omsatte 6,9 miljarder kronor under verksamhetsåret 2018/2019.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80
Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.