Gå direkt till innehåll
Rustas fönstermarkiser har i februari 2022 genomgått Testfaktas laboratorietest med gott resultat.
Rustas fönstermarkiser har i februari 2022 genomgått Testfaktas laboratorietest med gott resultat.

Nyhet -

Rustas fönstermarkiser presterar bäst


Rustas fönstermarkiser har i februari 2022 genomgått Testfaktas laboratorietest med gott resultat. Markisernas väv presterar bäst av de produkter som jämförts och produkten kvalificerar för Testfaktas kvalitetsmärkning Verified Quality & Performance.

Fönstermarkiser är en god investering för den som vill njuta av skön skugga, minimera bländande solstrålar och sänka inomhustemperaturen.

Rustas fönstermarkiser är kompakta fallarmsmarkiser med en kraftig väv av spinnfärgad akryl. Väven är tillverkad i Europa och håller högsta ljushärdighetsklass. Den är dessutom impregnerad och har goda smuts- och vattenavvisande egenskaper.

Rustas fönstermarkiser har genomgått Testfaktas laboratorietest med gott resultat. Testet innefattar konstruktion, där uthållighet och hållfasthet testats enligt klass 2 i EN 13561:2015, vilket är den högsta tillåtna klassen för denna typ av markiser.

Väven har testats avseende färgbeständighet, vattenavvisande förmåga och rivstyrka samt jämförts med två fönstermarkiser från andra varumärken.

Rustas fönstermarkis klarar båda testmomenten utan anmärkning och presterar bäst i testet när de kommer till väv. Produkten får utlåtandet ”Tålig konstruktion och tåligt vävmaterial som håller färgen och inte blir genomblött eller släpper igenom vatten”.

Rustas fönstermarkiser finns i 5 storlekar och flera färger. Vid köp lämnas fem års garanti mot solblekning av markisväven.

Visa testet
https://www.testfakta.se/sv/hem-hushall/article/rusta-fonstermarkis

Till produkten
https://www.rusta.com/se/sv/tr...

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.