Gå direkt till innehåll
Rustas värmeljus bäst i test
Rustas värmeljus bäst i test

Pressmeddelande -

Bäst värmeljus i test - det är Rusta det

Vilket värmeljus är egentligen bäst? Ja, det frågade sig det folkkära konsumentprogrammet Plus på SVT den 27 november 2018.

Plus har testat brinntid och återtändbarhet av sex olika stearinbaserade värmeljus från välkända svenska varumärken och konstaterar stora skillnader mellan de olika märkena.

Slutsatsen: Som den lysande testvinnaren i undersökningen står Rusta med värmeljusen 15-pack 100% stearin.

Bäst i test blev värmeljusen från Rusta, som brinner längst i förhållande till utlovad tid och dessutom klarar av att tändas på nytt flest antal gånger.

Brinntid som håller vad den lovar
Visst ska de ljus du köper klara av att brinna så länge som anges på förpackningen. I Plus test konstateras dock att vissa varumärken misslyckas på den punkten. Bäst klarade sig värmeljusen från Rusta, som i testet brann i över sju timmar.

Återtändas flest gånger
I Plus undersökning fastslås att ett vanligt problem är att det finns stearin kvar i ljuskoppen men att ljuset inte går att tända på nytt. Därför testas hur väl ljusen klarar att tändas upprepade gånger. Rustas värmeljus klarar momentet bäst med snittet fem godkända återtändningar.

Rustas värmeljus 15-pack är svanenmärkta och består av 100% stearin. Du hittar ljusen i ett Rustavaruhus nära dig. Välkommen!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Rustas kundlöfte är att ”Göra det enkelt att förnya och fylla på hemma, alltid till överraskande låga priser!” Rusta har sitt huvudkontor i Upplands Väsby utanför Stockholm och har idag fler än 3 000 medarbetare i sju länder. Rusta omsatte under verksamhetsåret 2017/2018 totalt 5,1 miljarder SEK och ca 25 miljoner kunder handlade i varuhusen. Verksamhetsåret 2018/2019 förvärvade Rusta den finska kedjan Hong Kong med ca 1 miljard i omsättning.

Presskontakt

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80
Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.