Gå direkt till innehåll
Erik Haegerstrand vald till ny styrelseordförande på Rusta

Pressmeddelande -

Erik Haegerstrand vald till ny styrelseordförande på Rusta

Detaljhandelskedjan Rusta meddelar idag att Erik Haegerstrand valts till ny styrelseordförande och tillträder den 1 mars 2022. Rustas nuvarande ordförande Anders Forsgren, tillika medgrundare och huvudägare, kvarstår som ledamot i styrelsen.

Erik Haegerstrand (född 1959) har gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom framför allt Bonniersfären. Närmast från rollen som styrelseordförande och tidigare VD för koncernmodern Bonnier Group. Erik har även omfattande erfarenhet av styrelsearbete från en rad bolag, så som affärsinformationsföretaget Bisnode, Nordic Cinema Group och Albert Bonnier AB.

– Jag vill hälsa Erik välkommen som ny styrelseordförande. Efter en lång karriär inom Bonnier Group har Erik gjort sig känd som en klok och mycket uppskattad affärsman och rådgivare till flertalet ledningsgrupper, styrelser och inte minst ägare. I kombination med vår kunskap kring detaljhandel kan han, med sin breda erfarenhet bidra till Rustas fortsatta expansion och tillväxt, säger Rustas grundare och styrelseledamot Anders Forsgren.

Erik Haegerstrand tar över ordförandeskapet i ett läge när Rusta befinner sig i en fas av kraftig internationell expansion och ambitionerna för framtiden är höga. Rusta erbjuder via 184 varuhus och e-handel ett brett sortiment av hem och fritidsprodukter till marknadens lägsta priser. Framöver är ambitionen att befästa lågprispositionen på de befintliga marknaderna och samtidigt bädda för fortsatt geografisk expansion.

– Det ska bli spännande att få bli en del av Rustas framgångsrika expansionsresa och arbeta nära ledningen och de två grundarfamiljerna, säger Erik Haegerstrand i en kommentar inför tillträdet som styrelseordförande i Rusta AB.

Utnämningen av ny extern styrelseordförande är ett led i Rustas arbete att bygga en långsiktig bolagsstyrning för koncernen. Rustas styrelse består förutom Erik Haegerstrand av Anders Forsgren (medgrundare och huvudägare), Björn Forssell (representerar huvudägarfamiljen Forssell), Claes Ericsson (delägare) och Maria Edsman (extern ledamot) samt Victor Forsgren (suppleant).

Ämnen

Kategorier


Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder ett brett sortiment av hem- och fritidsprodukter till överraskande låga priser. Koncept bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer, effektiv logistik och en intensiv trendbevakning. Det första varuhuset öppnade 1986 i Gävle och idag har kedjan över 180 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Verksamhetsåret 20/21 omsatte Rusta 8,5 miljarder kronor (räkenskapsåret omfattar perioden maj 20 till april 21). För mer information: rusta.com

Presskontakt

Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.