Gå direkt till innehåll
Anders Forsgren till vänster, Bengt-Olov Forssell till höger. Fotograf: Fredrik Sandberg/TT.
Anders Forsgren till vänster, Bengt-Olov Forssell till höger. Fotograf: Fredrik Sandberg/TT.

Pressmeddelande -

Kungliga medaljer till Rustas grundare

Rustas grundare Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell har tilldelats H.M. Konungens medalj av 8:e storleken i högblått band, för ”betydande insatser inom svenskt näringsliv”. Medaljerna delades ut tisdagen den 12 juni vid en ceremoni på Drottningholms slott.

Det här känns som ett väldigt fint kvitto på det arbete vi har lagt ner för att bygga upp Rusta under de senaste 30 åren. Vi är oerhört glada och tacksamma över det förtroende vi fått från våra kunder under den här resan, och den hade aldrig varit möjlig utan det engagemang som alla våra medarbetare visat, säger Anders Forsgren, grundare och delägare i Rusta.

Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell började utveckla planerna för Rusta över ett köksbord i Gamla Uppsala 1979. De båda som då var i 25-årsåldern lärde känna varandra på företagsekonomiska institutionen på Uppsala universitet där de båda undervisade.

Rusta har de senaste åren expanderat på ett sätt som till och med överträffat våra egna förväntningar. Att få en sådan här utmärkelse stärker oss i vår övertygelse om att vi tänkte rätt – och att Rusta har framtiden för sig, säger Bengt-Olov Forssell, grundare och delägare i Rusta.

Rusta grundades 1986 och är idag den ledande aktören i Norden inom bred lågprishandel. Rusta beräknar under innevarande räkenskapsår omsätta ca 7 miljarder SEK genom över 140 varuhus på de svenska, finska, norska och tyska marknaderna.

H.M. Konungens medalj från 1800-talets förra hälft förlänas för särskilda förtjänster, samt för förtjänstfullt arbete inom Kungl. Hovstaterna.

För mer information:
www.kungahuset.se
www.rusta.se

Kontakt:
Johan Ljungdahl, Manager Internal Communication & PR, tel: 070-166 48 73, johan.ljungdahl@rusta.com

Ämnen

Kategorier


Rustas kundlöfte är att ”Göra det enkelt att förnya och fylla på hemma, alltid till överraskande låga priser!” Rusta har sitt huvudkontor i Upplands Väsby utanför Stockholm och har idag fler än 2 800 medarbetare i sju länder. Rusta omsatte under verksamhetsåret 2017–18 totalt 5,1 miljarder SEK och ca 25 miljoner kunder handlade i varuhusen. Verksamhetsåret 2018–19 förvärvade Rusta den finska kedjan Hong Kong med ca 1 miljard i omsättning. För mer information: rusta.com

Presskontakt

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80
Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Relaterat innehåll

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.