Gå direkt till innehåll
Magiska juldetaljer

Pressmeddelande -

Magiska juldetaljer

Rustas nya julsortiment får ögonen att tindra på såväl barn som vuxna! Vad sägs om fantasifulla julbyar med belysning, galna jultröjor, en tågbana att ha under granen eller olika nissedörrar i miniformat?

Hos Rusta finns inga stilregler när det kommer till julen. Lagom till slutet av oktober maxas sortimentet av prisvärda, lekfulla produkter som lockar till skratt och som sprider magisk julstämning.

Den stora nyheten för i år är byar och landskap med LED-belysning, ljud och rörelse. Här finns något för alla, från den lilla snögubben till skridskobanan, kyrkan och den magnifika julstaden. Fordonsentusiasten kanske föredrar en lastbil eller husvagn med belysning, eller varför inte låta en tågbana köra runt bland klapparna under granen?

Den klassiska gamla snölyktan får sällskap av nya, batteridrivna vattenlyktor med snö- och ljuseffekt. För den som vill skapa julstämning utomhus finns flera akryldjur och tomtenissar som lyser upp trädgård och balkong.

Nissedörr 2.0

Har du hört talas om Nissedörren? Förra julens succéprodukt! En dörr i miniformat med Nissens alla tillbehör som placeras vid golvsockeln. Låt Nissen flytta hem till er, och förbered barnen på alla bus och skoj som Nissen kan tänkas hitta på. En ny jultradition som är här för att stanna. Kommer i år i flera varianter.

Galna jultröjor och personliga detaljer

Den 20 december infaller ”Ugly sweater day”, där galnast jultröja vinner. Du kan vara säker på att hitta din favorit bland Rustas alla nyheter, där många kommer med effektfull LED-belysning. Nytt för i år är jultröjan med plats för två – en riktig stämningshöjare på julfesten! Vill du inte lägga ribban lika högt finns ett brett sortiment av lekfulla tillbehör som slipsar, diadem, glasögon och julmössor.

- Vi ser ett stort intresse av att skapa en mer personlig jul, med allt från unika klädval till hur granen ska kläs. Bokstäver i alla former hängs i granen eller på paket och blir ett roligt sätt att sätta sin personliga prägel på julen, säger Annica Nyström, Kategorichef Jul.

Rustas stora tomtefamilj får i år tillökning i form av Mats och Jocke med gnistrande paljettluvor, sammetstomten Knut och lamadjuret Ester i rött och rosa. För den som inte rymmer någon stor gran hemma finns ett brett utbud av prisvärda minigranar i regnbågens alla färger. Komplettera med julgranskulor i miniformat och du är redo för en magisk jul!

Rustas julsortiment börjar rulla ut i varuhus från vecka 38.

Det ska vara enkelt att förnya hemmet på Rusta. I år fylls våra varuhus med mer jul än någonsin, med mängder av belysning, granar och pynt till överraskande låga priser. Allt för att du ska kunna skapa din egen magiska jul!

Ämnen

Kategorier


Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder ett brett sortiment av hem- och fritidsprodukter till överraskande låga priser. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. Det första varuhuset öppnades 1986 i Gävle och idag har Rusta över 150 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Rustas koncept bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer, effektiv logistik och en intensiv trendbevakning. För mer information: rusta.com.

Presskontakt

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80
Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.