Gå direkt till innehåll
Naturmaterial i fokus bland Rustas höstnyheter

Pressmeddelande -

Naturmaterial i fokus bland Rustas höstnyheter

Hållbara material som ull, återvunnen och certifierad bomull, linne och trä tar plats när Rustas inredningsnyheter rullas ut i början av augusti.

Intresset för att inreda i jordnära färger och naturmaterial växer, och i höst är det lättare än någonsin att hitta tidlös heminredning med den nordiska naturen som inspirationskälla. I kollektionen Nordic nature ligger tonvikten på material som ull, linne, återvunnen och certifierad bomull, jute, sjögräs, vattenhyacint och certifierat trä. Många av produkterna återfinns under Rustas egna varumärke Elsaform.

Textilier och detaljer från Elsaform
Bland höstens nyheter från Elsaform syns gardiner i naturnära färger, med modeller i både BCI-certifierad bomull och linne. Här finns även vackra kuddfodral och mängder av ullmattor. Mattorna är vävda i kraftigt ullgarn med fransar och mönster som ger dem en unik karaktär. Den här säsongen finns flera av modellerna i större mått än tidigare, perfekt för den som vill rama in soffgruppen eller matsalsmöbeln. Nytt för i år är mattor i sisal och jute, och en badrumsmatta i återvunnen PET.
Bäddsortimentet utökas med vackra bäddset i linne i två jordnära kulörer samt en mjuk och följsam kimono i en blandning av linne och bomull.

Småmöbler och praktisk förvaring
Naturmaterialen tar plats även bland Rustas småmöbler i form av bänken Wilton i certifierat akaciaträ med flätad sits, som även finns som pall. Bordet Philippe i ljust trä är en nätt avlastningsmöbel som passar perfekt som bas till höstens härliga stilleben.
Bland nyheterna syns även kläd- och handdukshängare i trä samt mängder av förvaringskorgar i material som vattenhyacint, jute och sjögräs.

Duka med rustika material
Rustas populära stengodsservis från Elsaform får tillökning i nya färgerna vitt och grönt. Gjutjärn är det optimala valet för den som vill kunna laga mat och servera ur samma kärl, och i höst breddas sortimentet med flera produkter.

Utbudet av textilier för det dukade bordet växer, med dukar och servetter i BCI-certifierad bomull samt bordslöpare i återvunnen bomull. Här finns även förkläden och grytlappar i läder som gör köksarbetet extra praktiskt. Perfekta detaljer för den som vill ge köket och det dukade bordet lite extra kärlek i höst!

För produktinformation, prisuppgifter samt högupplösta bilder, se bifogat pressmaterial.

Nyheterna finns i varuhuset från vecka 30.

Ämnen

Kategorier


Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder ett brett sortiment av hem- och fritidsprodukter till överraskande låga priser. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. 

Det första varuhuset öppnades 1986 i Gävle och idag har Rusta över 170 varuhus i Sverige, Norge,  Finland och Tyskland. Rustas koncept bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer, effektiv logistik och en intensiv trendbevakning. För mer information: rusta.com.

Presskontakt

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80
Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Relaterat innehåll

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.