Gå direkt till innehåll
Fotograf: Johnny Vaet Nordskog
Fotograf: Johnny Vaet Nordskog

Pressmeddelande -

​Nu slår Rusta upp portarna i norska Stord

Imorgon onsdag öppnar den svenska lågpriskedjan Rusta sitt nya varuhus i Stord. Varuhuset omfattar 2 100 kvadratmeter och blir arbetsplats för cirka 15 Stord-bor.

Rusta har haft en mycket kraftig tillväxt i Norge under de senaste åren. För bara någon månad sedan öppnade bolaget ett varuhus i Haugesund, ungefär 8 mil från Stord. Med onsdagens varuhusöppning så får nu alltså Stord sitt eget Rusta-varuhus.

- Stords status som handelscentrum gör att vi genast får ett stort upptagningsområde av blivande kunder i Hordaland-regionen. Dessutom växer Stords befolkning i god takt. Detta sammantaget gjorde att valet av Stord föll sig naturligt när vi nu fortsätter att växa över Norge, berättar Peter Jansen, etableringschef för Rusta.

Rusta öppnar sitt nya varuhus i handelsområdet Heiane, ett stort och välkänt handelsområde i regionen. Varuhusets samlade yta blir 2 100 kvadratmeter - i helt nybyggda lokaler på Gronehaugen.

- Vi i personalen är väldigt taggade. Vårt Stord-varuhus ligger i ett jättebra läge i Heiane, med flera andra starka handelsaktörer vars koncept kompletterar oss väl. Dessutom så har man i Norge just börjat upptäcka Rusta, och allt eftersom fler upptäcker vårt koncept så kan vi se fram emot en stabil kundtillväxt över tid. Men nu ser vi först fram emot öppningen på onsdag och att få ta emot våra första kunder, det ska bli så spännande, berättar Sissel Sandstad, varuhuschef för Rusta i Stord.

Rustas koncept att sälja kvalitetsvaror till låga priser genom inköp utan mellanhänder har snabbt blivit allt populärare bland norrmännen. Sedan Norge-lanseringen i oktober 2014 har Rusta etablerat sig över hela landet. Med öppningen i Stord så har bolaget 23 varuhus från Bodö i norr till Kristiansand i söder. Rusta har idag över 350 anställda i Norge.

För mer information, kontakta Johan Ljungdahl, ansvarig Interninformation & Corporate PR på tel. 070-166 48 73 eller på e-post: johan.ljungdahl@rusta.com.

Ämnen

Kategorier


Rustas vision är att bli nr 1. för livet hemma. Rustas sortiment är brett och företaget erbjuder varor inom områdena hem & inredning, gör det själv, fritid, skönhet & hälsa, trädgård och jul – alltid till överraskande låga priser. Rusta är ett svenskt företag och det första varuhuset öppnade 1986 i Gävle. Rusta har i dag nästan 3000 medarbetare, 90 varuhus i Sverige, över 20 varuhus i vardera Norge och Finland samt 2 i Tyskland, liksom 4 inköpskontor i Asien. Rusta omsätter 4,5 miljarder och varje år besöker mer än 20 miljoner kunder varuhusen. RUSTA.com

Presskontakt

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80
Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.