Gå direkt till innehåll
Rusta entré, Narvik
Rusta entré, Narvik

Pressmeddelande -

Premiärerna duggar tätt – nu öppnar Rusta nytt i norska Narvik

Rusta slår inte av på expansionstakten. Näst på tur är varuhuspremiär på den norska marknaden, i Narvik, där nytt varuhus öppnar under onsdagen. Hösten 2018 väntar kedjan öppna ytterligare tre varuhus – i Uppsala samt i norska Jærhagen och Tromsø.

I morgon öppnar den svenska varuhuskedjan Rusta ytterligare ett nytt varuhus. Denna gång i Narvik, mer specifikt i Malmportens Handelspark. Varuhuset blir kedjans 26:e i Norge.

Norgechefen ser fram emot morgondagens premiär och tror på stor uppslutning av kunder när bandet ska klippas under onsdagsmorgonen.

- Vi ser fram emot att hälsa våra kunder välkomna till det nya varuhuset i Narvik. Vi är mycket nöjda med etableringen och är övertygade om att Rusta kommer att vara ett uppskattat tillskott till butiksutbudet i regionen. Vi ser att hundratals kunder kommer till våra Rustapremiärer i Norge. Imorgon tror jag på ett minst lika gott mottagande, säger Erlend Kramer, chef för Rusta i Norge.

Norgeetableringen har gått över all förväntan. Endast året efter etableringen i grannlandet, oktober 2014, nådde Rusta målet om en miljon betalande kunder. Idag har företaget nästan 400 anställda och 26 varuhus i landet.

- Den fortsatta viljan att expandera är fortfarande närvarande, vi har hittat bra lokaler med bästa tänkbara lägen i handelsplatser som uppfyller våra kriterier för etablering. Att ytan är tillräckligt stor för att rymma hela Rustas breda sortimentet är förstås ett måste. Vi har stora planer på att fortsätta vår utveckling i Norge, och vi söker ständigt nya lokaler som kan passa våra krav, säger Erlend Kramer.

Redan nästa vecka rullar premiärtåget vidare mot svensk mark, då kedjan öppnar nytt i Uppsala. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Rustas kundlöfte är att ”Göra det enkelt att förnya och fylla på hemma, alltid till överraskande låga priser!” Rusta har sitt huvudkontor i Upplands Väsby utanför Stockholm och har idag fler än 2 800 medarbetare i sju länder. Rusta omsatte under verksamhetsåret 2017/2018 totalt 5,1 miljarder SEK och ca 25 miljoner kunder handlade i varuhusen. Verksamhetsåret 2018/2019 förvärvade Rusta den finska kedjan Hong Kong med ca 1 miljard i omsättning.

Kontakter

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80
Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.