Gå direkt till innehåll
Bengt-Olov Forssell inviger Rusta Uppsala Gränby
Bengt-Olov Forssell inviger Rusta Uppsala Gränby

Pressmeddelande -

Rusta bryter drömgräns och öppnar tredje varuhuset i Uppsala

Idén till Rusta föddes vid ett köksbord i Gamla Uppsala 1979. Nästan 40 år senare har företaget passerat drömgränsen på 5 miljarder kronor i försäljning, kedjan har etablerat varuhus på flera marknader utanför Sveriges gränser – och onsdagen den 24 oktober öppnar Rusta sitt tredje varuhus i staden där idéen föddes.

Onsdag morgon ringlade kön lång utanför det nya varuhuset i Gränbystaden, Uppsala. Med öppnandet av varuhus nummer tre i Uppsala har kedjan idag 91 varuhus i Sverige, 26 i Norge, 2 i Tyskland och 24 i Finland.

– Rusta har de senaste åren expanderat på ett sätt som till och med överträffat våra egna förväntningar, säger Bengt-Olov Forssell, grundare och delägare i Rusta.

Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell började skissa på planerna till Rusta över ett köksbord i Gamla Uppsala 1979. De båda, som då var i 25-årsåldern, lärde känna varandra på företagsekonomiska institutionen på Uppsala universitet där de undervisade. Anders och Bengt-Olov är fortfarande huvudägare och fick i somras ta emot medalj av kungen för ”betydande insatser inom svenskt näringsliv”.

– Det kändes som ett väldigt fint kvitto på det arbete vi har lagt ner för att bygga upp Rusta. Vi är oerhört glada och tacksamma över det förtroende vi fått från våra kunder under den här resan, och den hade aldrig varit möjlig utan det engagemang som alla våra medarbetare visat, säger Anders Forsgren.

Rusta grundades 1986 och är i dag den ledande aktören i Norden inom bred lågprishandel. Under året passerades drömgränsen på 5 miljarder kronor i försäljning. Rusta har i dag över 140 varuhus på de svenska, finska, norska och tyska marknaderna.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Rustas kundlöfte är att ”Göra det enkelt att förnya och fylla på hemma, alltid till överraskande låga priser!” Rusta har sitt huvudkontor i Upplands Väsby utanför Stockholm och har idag fler än 2 800 medarbetare i sju länder. Rusta omsatte under verksamhetsåret 2017/2018 totalt 5,1 miljarder SEK och ca 25 miljoner kunder handlade i varuhusen. Verksamhetsåret 2018/2019 förvärvade Rusta den finska kedjan Hong Kong med ca 1 miljard i omsättning.

Presskontakt

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80
Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.