Gå direkt till innehåll
Rusta expanderar – startar fristående e-handelsbolag

Pressmeddelande -

Rusta expanderar – startar fristående e-handelsbolag

Den svenska hem- och fritidskedjan Rusta fortsätter att växa – och lanserar, under det helägda dotterbolaget Homeshop Ventures, två fristående e-handelsbolag: Ciqola Carpets en skandinavisk mattspecialist samt Happy Angler, nordisk specialist på fiskeutrustning.

Nu kompletteras Rusta-koncernens bolagsportfölj med ett dotterbolag för e-handel. Homeshop Ventures är ett självständigt bolag inom Rusta-koncernen och ägs till 100 procent av Rusta AB. Per Wennerström utsågs tidigare i år till VD för den nya verksamheten.

Happy Angler
Ett av bolagen är Happy Angler, en ledande distributör för fiskeutrustning på nätet. Happy Angler förvärvades i samband med köpet av den finska varuhuskedjan Hong Kong 2018. Bolaget har ett brett sortiment av fiskeutrustning med försäljning i över 40 länder. Finland, Sverige och Ryssland är idag huvudmarknaderna.

Ciqola Carpets
Det andra bolaget i portföljen är e-handelsbolaget Ciqola Carpets. Företaget är en mattspecialist där den enda försäljningskanalen är digital. Sortimentet är brett och innefattar handknutna och moderna mattor samt exklusivt utvalda vintagemattor. Sortimentet är noga kurerat för att passa Skandinavisk inredning. 

– Homeshop Ventures är ett självständigt bolag inom Rustakoncernen och verksamheten står på egna ben. Självständigheten gör oss snabba och vi kan med relativt små medel nå snabba resultat. Att samtidigt vara en del av Rusta ger oss möjlighet att samverka med moderbolagets etablerade logistiklösningar och snabbt komma upp i stora volymer, säger Per Wennerström, VD på Homeshop Ventures.

Rustas starka tillväxt har gjort att bolaget i medier beskrivits som kedjan som trotsar butiksdöden och står emot e-handelstrenden. Enligt VD Göran Westerberg innebär satsningen på nätförsäljning av mattor och fiskeutrustning ingen förändring av Rustas grundstrategi kring e-handel. 

Rusta är ett fysiskt koncept där det låga priset är vårt viktigaste kundlöfte. Så länge vi ser att den fysiska kanalen är bäst på att leverera lägsta pris till kund kommer detta vara vår huvudkanal. För specialiserade bolag som Ciqola Carpets och Happy Angler tror vi att det finns större fördelar med att satsa på försäljning via nätet, bland annat kan vi erbjuda ett väsentligt bredare sortiment som når högre upp i prisstegen till en delvis ny och bredare målgrupp, säger Göran Westerberg.

Bolagsfakta:
  • Homeshop Venture är Rustas helägda och självständiga holdingbolag för e-handelsverksamhet.
  • Happy Angler är en fiskespecialist på nätet med en global räckvidd. 
  • Ciqola Carpets är en mattspecialist på nätet med ett kurerat sortiment av kvalitetsmattor.
  • Homeshop Venture leds av vd Per Wennerström, tidigare affärsområdeschef på Rusta AB.
  • Rusta är en av Sveriges största varuhuskedjor inom hem- och fritidssegmentet. Under verksamhetsåret 2018/2019 omsatte Rusta 6,9 miljarder kronor – en ökning med 35%. 
  • Kedjan har idag 150 varuhus i fyra länder med stadigt ökande försäljning. 
  • Under Rustas verksamhetsår 2019/2020 väntar kedjan etablera 20 nya varuhus över bolagets fyra marknader. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder ett brett sortiment av hem- och fritidsprodukter till överraskande låga priser. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. Det första varuhuset öppnades 1986 i Gävle och idag har Rusta över 150 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Rustas koncept bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer, effektiv logistik och en intensiv trendbevakning. För mer information: rusta.com.

Presskontakt

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80
Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.