Gå direkt till innehåll
Rusta entré, Orkanger
Rusta entré, Orkanger

Pressmeddelande -

Rusta firar öppning av varuhus 25 i Orkanger

PRESSMEDDELANDE 4 SEPTEMBER 2018

Rusta firar öppning av varuhus 25 i Orkanger

Onsdagen den 5 september inviger den svenska lågpriskedjan Rusta sitt nya varuhus i Orkanger. Varuhuset blir det 25:e i Norge. Norgeetableringen har gått över all förväntan. Bolaget trycker nu på gasen för fortsatt expansion i Norge där man redan i november 2018 kommer ha totalt 28 varuhus.

Det nya varuhuset – som omfattar 2 100 kvadratmeter och ligger i populära OTI Galleria – blir arbetsplats för omkring 15 Orkangerbor.

- OTI Galleria är välkänt i regionen och har en bra mix av restauranger och modebutiker men gallerian har saknat en utpräglad lågprisaktör inom hem- och fritidssegmentet, vilket vi nu kompletterar genom vår etablering. Vi tror därför att Rusta kommer bli ett uppskattat tillskott i butiksutbudet i Orkanger, berättar Erlend Kramer, Landschef för Rusta i Norge.

Under våren öppnade Rusta hela fem varuhus på den norska marknaden.

- Det känns fantastiskt roligt att Orkanger nu får sitt egna Rustavaruhus på nära avstånd. Det är tydligt att vårt koncept med kvalitetsvaror till lägsta pris tagit Norge med storm, säger Lise Teigaas, varuhuschef för Rusta i Orkanger.

Den svenska lågpriskedjan Rusta har haft en mycket kraftig tillväxt i Norge och är nu etablerad över hela landet – från Bodö i norr till Kristiansand i söder. Trots den snabba expansionstakten visar Rusta lönsamhet på den norska marknaden, något som gjort att Norgechefen sedan en tid lämnats fria tyglar att dra upp expansionstakten.

Bara ett år efter Norgelanseringen i oktober 2014 nådde Rusta målet om en miljon betalande kunder. Idag har företaget nästan 400 anställda i landet och 25 varuhus med försäljningsytor på cirka 40 000 kvadratmeter.

Ytterligare varuhusöppningar i Norge är planerade under hösten 2018. Varuhuset i Orkanger blir nummer 141 för kedjan, som idag är etablerad i Sverige, Norge, Finland och Tyskland.

För mer information kontakta:

Cecilia Gärdestad, Manager Internal Communication & PR, tel: 070 166 48 73, cecilia.gardestad@rusta.com

Erlend Kramer, Landschef Rusta Norge, telefon: +47 2 62 698, e-post: erlend.kramer@rusta.com

Ämnen

Kategorier


Rustas kundlöfte är att ”Göra det enkelt att förnya och fylla på hemma, alltid till överraskande låga priser!” Rusta har sitt huvudkontor i Upplands Väsby utanför Stockholm och har idag fler än 2 800 medarbetare i sju länder. Rusta omsatte under verksamhetsåret 2017–18 totalt 5,1 miljarder SEK och ca 25 miljoner kunder handlade i varuhusen. Verksamhetsåret 2018–19 förvärvade Rusta den finska kedjan Hong Kong med ca 1 miljard i omsättning. För mer information: rusta.com

Presskontakt

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80
Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.