Gå direkt till innehåll
Rusta firar sitt 90:e varuhus i Sverige - storsatsar i Täby Centrum

Pressmeddelande -

Rusta firar sitt 90:e varuhus i Sverige - storsatsar i Täby Centrum

Onsdag 25 april firar Rusta sin 90:e svenska varuhusöppning. Det gör man genom att öppna ett full-size Rusta-varuhus på över 2 000 kvm inne i Täby Centrum-gallerian.

Öppningen innebär att Rusta fortsätter expandera snabbt och att man nu förtätar sig i norra Stockholmsområdet. Så sent som i slutet av 2017 öppnade bolaget varuhus i Åkersberga. Sedan tidigare hade Rusta ett varuhus i Arninge, bara någon mil därifrån.

- Invigningen av vårt 90:e varuhus markerar en viktig milstolpe i Rustas fortsatta tillväxt. Nu etablerar vi oss i en av Sveriges absolut mest välbesökta Gallerior, med över 12 miljoner besökare per år. Med vår öppning i Täby Centrum förtätar vi oss i norra delen av Stockholm och snart öppnar vi i även i Kista Centrum, berättar Peter Jansen, etableringschef på Rusta.

Samtidigt innebär varuhusöppningen att Rusta fortsätter etablera sig i välbesökta köpcentra. Sedan tidigare har Rusta bland annat etablerat sig i Mirum i Norrköping, samt i Solna Centrum. Nu fortsätter man alltså på den inslagna vägen:

- Vi vill på detta sätt inte bara göra Rusta tillgängligt på fler platser utan även öppna upp oss för nya målgrupper. Vi har kunnat se att Rustas koncept fungerar fantastiskt bra i befintliga varuhus och genererar bra försäljning. Täby Centrums tillgänglighet via bil, buss och tåg gör oss dessutom mer tillgängliga för nya kundgrupper som får bättre möjlighet att upptäcka våra varuhus och vårt koncept, berättar Fredrik Ingemarsson, försäljningschef för Rusta Sverige.

Rusta har flera år av snabb tillväxt bakom sig. Varuhuset i Täby Centrum blir sammantaget Rustas 114:e. Bolaget har idag 90 varuhus i Sverige, 22 varuhus i Norge och 2 varuhus i Tyskland.

För mer information, kontakta Johan Ljungdahl, ansvarig internkommunikation & corporate communications, på tel: 070-166 48 73 eller e-post: johan.ljungdahl@rusta.com

Hitta till Rusta i Täby Centrum:
Stora marknadsvägen 15
183 70, Täby

Öppettider Rusta i Täby Centrum
Vardagar kl. 10.00-20.00
Helger kl. 10.00 - 18.00

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Rustas vision är att bli nr 1. för livet hemma. Rustas sortiment är brett och företaget erbjuder varor inom områdena hem & inredning, gör det själv, fritid, skönhet & hälsa, trädgård och jul – alltid till överraskande låga priser. Rusta är ett svenskt företag och det första varuhuset öppnade 1986 i Gävle. Rusta har i dag fler än 2000 medarbetare, 90 varuhus i Sverige, över 20 varuhus i Norge och 2 i Tyskland samt 4 inköpskontor i Asien. Rusta omsätter 4,5 miljarder och varje år besöker fler än 20 miljoner kunder varuhusen. RUSTA.com

Presskontakt

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80
Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.