Gå direkt till innehåll
Rusta för skönt balkonghäng

Pressmeddelande -

Rusta för skönt balkonghäng

Att inreda balkongen har aldrig varit enklare! Bland Rustas nyheter för vår- och försommar 2020 ligger fokus på snygga och platseffektiva möbler, dekorativa detaljer och textilier för utomhusbruk.

I mars fylls Rustas varuhus med nyheter för stundande balkongliv. Intresset för att inreda balkongen är större än någonsin, vilket ställer krav på såväl design som material och funktion.

Nyheten Amsterdam, en nätt tvåsitssoffa i underhållsfri aluminium med snygga detaljer i mesh, är en lättskött möbel som med fördel kompletteras med fåtöljer och bord ur samma serie. Genom att byta plats på ryggstödet förvandlas soffan snabbt till en schäslong.

– Våra kunder vill använda balkongen för skönt häng, och loungemöbler i olika storlekar är något som efterfrågas i allt större utsträckning, gärna i underhållsfria material, säger Madelene Bishti, produktchef för utemöbler.

Nya loungemöbeln Lissabon i konstrotting går att skräddarsy efter yta och behov tack vare moduler. För den lilla balkongen är ett caféset fortfarande vinnaren och favoriten Antibes kommer i vår i en härligt lindblomsgrön kulör.

I sortimentet finns flera smidiga bord, som Lilly med praktiskt handtag. Här finns även en stilren drinkvagn i svart stål samt flera stapelbara stolar, som nyheten Prag med sits och rygg i konstrotting. Ett nytt insynsskydd i kraftig bambu gör det lätt att skärma av mot nyfikna grannar.

Sätt stilen med textilier och solcellsbelysning

Balkonggolvet får snabbt ny känsla med golvtrall i FSC-märkt akacia eller plattor i stenimitation och en matta i sisallook.
Textilier för utomhusbruk får allt större fokus och i vår utökas sortimentet av sittdynor och prydnadskuddar med flera spännande mönster.

– Vi ser att våra kunder gärna flyttar med sig sin inredningsstil ut på balkongen, vilket kräver textilier och detaljer som går i harmoni med rådande inredningstrender. Detta har vi tagit fasta på i sommarens sortiment, säger Madelene Bishti.

Med hjälp av solcellsbelysning skapar du en plats att njuta av även när solen gått ned. Populära modellen Crystal kommer i vår i nya färger. För den som vill sätta personlig prägel på balkongen finns risbollar med fina mönster och roliga kattlampor som tänds vid mörkrets intåg.


Det ska vara enkelt att förnya balkongen på Rusta. Från vecka 9 2020 fylls varuhusen med mängder av utemöbler, grillar och dekorationer till överraskande låga priser. Allt för att du ska kunna skapa trivsel utomhus!

Ämnen

Kategorier


Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder ett brett sortiment av hem- och fritidsprodukter till överraskande låga priser. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. Det första varuhuset öppnades 1986 i Gävle och idag har Rusta över 150 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Rustas koncept bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer, effektiv logistik och en intensiv trendbevakning. För mer information: rusta.com.

Presskontakt

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80
Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Relaterat innehåll

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.