Gå direkt till innehåll
Rusta öppnar fem nya varuhus på en dag

Pressmeddelande -

Rusta öppnar fem nya varuhus på en dag

Den 24 mars öppnar Rusta fem nya varuhus, alla på hemmamarknaden Sverige. Expansionen sker efter en kraftig tillväxt på samtliga marknader under 2020.

– Vår expansionsplan ligger fast, vi ska växa med 16–20 varuhus per år, framför allt i Tyskland, Finland och Norge. I Sverige är målet att i år bli den mest hållbara lågprisaktören, säger Rustas vd Göran Westerberg.

De fem varuhusen som öppnar den 24 mars ligger i Kristianstad, Kristinehamn, Ljungby, Västervik och i Södertälje. I Kristianstad och Västervik är det omöppningar i nya lokaler, medan det i Kristinehamn, Ljungby och Södertälje är helt nya etableringar.

Därmed är kedjan uppe i totalt 173 varuhus i Sverige, Finland, Norge och Tyskland. Planen är en tillväxttakt på cirka 10 procent nya varuhus per år.

– Vi vill att fler ska kunna handla kvalitetsprodukter till lägsta pris. I Norge och Finland räknar vi med att dubbla antalet varuhus, samtidigt som vi fortsätter att arbeta oss in på den tyska marknaden. I Sverige ser vi utrymme att gå från 100 till 120 varuhus, säger Göran Westerberg.

Expansionen sker efter ett 2020 där omsättningen andra halvåret ökade med 14 procent jämfört med samma period 2019.

– Våra medarbetare har varit fantastiska på att skapa en säker arbetsplats och trygga varuhus för våra kunder. Vi ställde in Black Friday och har haft vakter vid våra 30 största varuhus för att undvika trängsel. Att vi trots det gör ett så bra år är helt och hållet medarbetarnas förtjänst, säger Göran Westerberg.

Rustas varuhus
Rusta driver i och med nyöppningarna 173 varuhus, varav 103 i Sverige, 37 i Norge, 29 i Finland och 4 i Tyskland. De fem nyöppnade varuhusen är mellan 2 100 och 2 250 kvadratmeter stora och ligger i Kristianstad, Kristinehamn, Ljungby, Västervik och Södertälje.

För mer information, kontakta Johan Ljungdahl, ansvarig koncernkommunikation: 070-166 48 73, johan.ljungdahl@rusta.com

Ämnen

Kategorier


Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder ett brett sortiment av hem- och fritidsprodukter till överraskande låga priser. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. 

Det första varuhuset öppnades 1986 i Gävle och idag har Rusta över 170 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Rustas koncept bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer, effektiv logistik och en intensiv trendbevakning. För mer information: rusta.com.

Presskontakt

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80
Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.