Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Rusta slår upp portarna i Oskarshamn

21 mars kl. 10.00 öppnar Rusta sitt 89:e svenska varuhus i Oskarshamn. Det nya varuhuset omfattar 2050 m2 och blir arbetsplats för ett tiotal medarbetare.

Med onsdagens varuhusöppning så får Oskarshamnsborna sitt eget Rusta-varuhus. Rusta finns sedan tidigare i både Västervik och Kalmar.

- Oskarshamn präglas av tillväxt och optimism. Stadens attraktivitet som turistdestination och handelsort bidrog även den till att staden var ett självklart val för oss när vi nu fortsätter att expandera över landet, berättar Peter Jansen, etableringschef för Rusta.

Det nya varuhuset kommer ligga vid Trafikplats Oskarshamn Centrum, på nära avstånd till centrala Oskarshamn.

- Det känns superkul. Vi är extremt laddade inför öppningen och tror att vårt koncept kompletterar de övriga aktörerna i området väl. Över hälften av svenskarna besöker redan Rusta och nu får Oskarshamnsborna äntligen ett eget varuhus på nära avstånd från centrum, berättar Chatrine Eriksson, varuhuschef för Rusta i Oskarshamn.

Varuhuset i Oskarshamn blir Rustas 110:e. Parallellt med expansionen i Sverige fortsätter Rusta växa i Norge med tre varuhusöppningar bara under april 2018. Rusta har idag 89 varuhus i Sverige, 19 varuhus i Norge och 2 varuhus i Tyskland. 

Hitta till Rusta i Oskarshamn:
Hyvelgatan 6, Handelsplats Snickeriet, 
572 36, Oskarshamn

Öppettider Rusta i Oskarshamn
Vardagar kl. 10.00-20.00
Helger kl. 10.00 - 18.00

Ämnen

Kategorier

Regioner


Rustas vision är att bli nr 1. för livet hemma. Rustas sortiment är brett och företaget erbjuder varor inom områdena hem & inredning, gör det själv, fritid, skönhet & hälsa, trädgård och jul – alltid till överraskande låga priser. Rusta är ett svenskt företag och det första varuhuset öppnade år 1986. Rusta har i dag mer än 2000 medarbetare och 89 varuhus i Sverige, 19 varuhus i Norge, 2 varuhus i Tyskland samt 4 inköpskontor i Asien. År 2017 omsatte Rusta 4,5 miljarder svenska kronor och varje år besöker mer än 20 miljoner kunder varuhusen. RUSTA.com

Presskontakt

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80
Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.