Gå direkt till innehåll
Rusta öppnar varuhus nummer 200

Pressmeddelande -

Rusta öppnar varuhus nummer 200

Detaljhandelskedjan Rusta fortsätter att växa i snabb takt. 2017 invigdes det 100:e varuhuset. Onsdagen den 19 april öppnade Rusta varuhus nummer 199, i Vimmerby. Torsdagen den 20 april klipptes bandet till varuhus 200 i tyska Kerpen, strax utanför Köln.

– Det är med stolthet vi idag når en milstolpe genom öppnandet av Rustas 200:e varuhus. Glädjande likväl som symboliskt sker veckans ena öppning på vår hemmamarknad Sverige där vi verkat sedan 1986 och den andra i ett land där vi ser stor potential och framtida tillväxt, säger Rustas vd Göran Westerberg.

Rusta öppnade sitt första varuhus i Gävle för 37 år sedan. Sedan dess har tillväxten i såväl försäljning som antal varuhus varit stark och stabil. För verksamhetsåret 2021/2022 omsatte Rustakoncernen, som har varuhus i Sverige, Norge, Finland och Tyskland, 9,4 miljarder kronor.

Under verksamhetsåret har Rusta öppnat 13 varuhus över kedjans fyra marknader, 2 varuhus i Sverige, 6 i Finland, 3 i Norge och 2 i Tyskland. Varuhuset i Kerpen är nummer två av totalt fem varuhus som Rusta planerar att öppna i Tyskland under 2023.

Antal varuhus från 2013 till april 2023

– Rusta är nära punkten där majoriteten av försäljningen sker utanför Sverige, och Tyskland blir en allt större marknad och drivande faktor för vår tillväxt. Det är glädjande att se att Rustas koncept tas emot väl på den tyska marknaden och vi ser goda tillväxtmöjligheter framåt, säger Göran Westerberg.

Samtliga 200 varuhus utvecklas löpande i takt med resten av Rusta. Grundkonceptet bygger på inköpsprocesser med stora volymer, trendbevakning och effektiv logistik men utan fördyrande mellanhänder. Allt för att erbjuda de produkter som flest efterfrågar mest och samtidigt hålla marknadens lägsta priser ända ut till konsumenterna.

– Vi fortsätter att investera i en allt effektivare organisation och värdekedja för att kunna hålla det breda sortiment med rätt produkter och de låga priser som kunderna kan förvänta sig av Rusta, säger Göran Westerberg.

Ämnen

Kategorier


Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder ett brett sortiment av hem- och fritidsprodukter till överraskande låga priser. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. Det första varuhuset öppnades 1986 i Gävle och idag har Rusta 200 varuhus i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Rustas koncept bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer, effektiv logistik och en intensiv trendbevakning. För mer information: rusta.com.

Kontakter

Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.