Gå direkt till innehåll
Rusta rivstartar 2018 i Norge - öppnar tre varuhus på en vecka

Pressmeddelande -

Rusta rivstartar 2018 i Norge - öppnar tre varuhus på en vecka

Rusta drar ytterligare upp expansionstakten på norska marknaden. Under veckan 4 - 11 april öppnar bolaget varuhus i Arendal, Hamar och Haugesund. I Norge kommer Rusta öppna i snitt ett nytt varuhus i månaden under resten av 2018.

4 april slår Rusta upp portarna i Hamar och Arendal. Redan 11 april öppnar man därefter sitt nya varuhus i Haugesund. Sedan Rusta invigde sitt första norska varuhus har man efter de nu aktuella öppningarna 22 varuhus över hela landet - från Bodø i norr till Kristiansand i söder.

 - Förklaringen till att vi klarar att expandera så snabbt är att vi har en genomarbetad etableringsstrategi, inarbetade kontaktnät och många år av snabb expansion bakom oss. Vi har dessutom en tydlig modell för vårt varuhuskoncept och i vilka lägen de skall ligga. Med det på plats och med våra erfarna medarbetare kan vi hålla denna höga takt i expansionen till våra prioriterade orter i Norge, berättar Peter Jansen, Etableringschef på Rusta.

Bara ett år efter norgelanseringen i oktober 2014 nådde Rusta en miljon betalande kunder. Idag har man över 300 anställda i landet med försäljningsytor på ca. 35 000 kvm. Nästkommande verksamhetsår passerar Rusta en miljard i omsättning på den norska marknaden.

Skall tredubbla antalet varuhus i Norge
Parallellt med expansionen söker Rusta aktivt efter fler lägen att etablera sig på. För VD Göran Westerberg är den stora bromsen just nu hur många lämpliga lägen man kan hitta:

 - Det handlar inte om finansiella resurser, kapacitet eller brist på vilja från vår sida. Norge bidrar redan positivt till vår lönsamhet. Om vi hittar lämpliga lägen på rätt platser vill vi öppna ännu fler varuhus. Vår ambition är ju att öppna upp till 60 varuhus i Norge, avslutar VD Göran Westerberg.

Förra verksamhetsåret kunde koncernen som helhet uppvisa en försäljningsökning på 15 procent. Under 2018 planerar bolaget att öppna cirka 20 nya varuhus på sina tre marknader; Sverige, Norge och Tyskland.

För mer information, kontakta Johan Ljungdahl, Ansvarig Interninformation & Corporate PR på tel. 070-166 48 73 eller på e-post: johan.ljungdahl@rusta.com

Ämnen

Kategorier


Rustas vision är att bli nr 1. för livet hemma. Rustas sortiment är brett och företaget erbjuder varor inom områdena hem & inredning, gör det själv, fritid, skönhet & hälsa, trädgård och jul – alltid till överraskande låga priser. Rusta är ett svenskt företag och det första varuhuset öppnade 1986 i Gävle. Rusta har i dag fler än 2000 medarbetare, 89 varuhus i Sverige, över 20 varuhus i Norge och 2 i Tyskland samt 4 inköpskontor i Asien. Rusta omsätter 4,5 miljarder och varje år besöker fler än 20 miljoner kunder varuhusen. RUSTA.com

Presskontakt

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80
Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.