Gå direkt till innehåll
Rusta storsatsar på höstens belysning

Pressmeddelande -

Rusta storsatsar på höstens belysning

Belysningsavdelningen på Rusta växer när över 40 nyheter landar i varuhuset i september. Här ryms allt från prisvärda skärmar och lampfötter till detaljrika taklampor av hög kvalitet.

Rusta satsar rejält på belysning och breddar sortimentet främst inom taklampor och kompletta bordslampor. Inom taklampor introduceras bland annat tre helt nya modeller; Barcelona, Milano och Copenhagen. Här ligger fokus på hög kvalitet och genomtänkta detaljer. Resultatet – moderna lampor som verkligen tar för sig.

Rustakunden har ett stort intresse för heminredning och vi vill vara en destination även inom belysning. Utöver vårt prisvärda basutbud erbjuder vi i höst även noga utvalda lampor som verkligen förtjänar en central plats i hemmet. Självklart fortfarande till oslagbara priser, säger Malin Lindh, produktchef.

Material och detaljer som står ut
Flera av Rustas belysningsnyheter har spännande ytor och material som verkligen ligger i tiden. Rottinglampan Hanoi är en taklampa som finns i både natur och svart utförande – som klippt och skuren att passa in i höstens naturnära inredningar. För den som gillar den klassiska stilen finns metallamporna Rotterdam och Oxford, med fina detaljer.

Bland bordslamporna står högblanka modellen Riga ut lite extra med sin mjukt rundade form. Lampan finns i blank vit samt i kromad metall. Modellen Bilbao i frostat utförande med sockel i trä, är en lättplacerad lampa som sprider ett mysigt sken.

Mysbelysning och batteridrivna ljus
Ju fler ljuskällor desto mer mys! Bland höstens lampnyheter är den röda tråden färger och mönster som kan leva vidare länge. Bordslampan Vasa har fot i keramik med matchande skärm i sammet, och passar lika bra på fönsterbrädan som nattduksbordet. Succélampan Berlin, med kupa i glas, kommer i höst i ny färgställning. För den som föredrar mönster finns flera valmöjligheter, som zebramönster och höstens blomsterprakt fångad i mönstret boudoir.

Utbudet av batteridriven belysning ökar, och bland nyheterna syns både lyktor och verklighetstrogna ljus. Ett perfekt val för den som gillar den mysiga känslan av levande ljus, men som söker ett säkrare alternativ som håller i många säsonger.

För produktinformation, prisuppgifter samt högupplösta bilder, se bifogat pressmaterial.

Nyheterna finns i varuhusen från vecka 35.

Ämnen

Kategorier


Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder ett brett sortiment av hem- och fritidsprodukter till överraskande låga priser. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. 

Det första varuhuset öppnades 1986 i Gävle och idag har Rusta över 170 varuhus i Sverige, Norge,  Finland och Tyskland. Rustas koncept bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer, effektiv logistik och en intensiv trendbevakning. För mer information: rusta.com.

Kontakter

Josefine Nord

Josefine Nord

Presskontakt Ansvarig Marknads-PR Sortiment, pressbilder & varuprover +46 (0)70 166 14 80
Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73

Relaterat innehåll

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.